Tersilap Jumlah i-Sinar? Ini 6 Cara Mudah ‘Set Semula’ Permohonan Pengeluaran RM10k

Kongsikan Artikel Ini

Tersilap%2BMohon%2BiSinar


Baru-baru ini keputusan pengeluaran i-Sinar telah dikeluarkan secara rasmi melalui portal rasmi i-Sinar. Melalu dapatan team Mingguan Kerja di media sosial, majoriti warganet memberikan pelbagai reaksi terhadap keputusan tersebut. 


Ada yang gembira kerana permohonan diluluskan. Sebaliknya ramai yang tidak berpuas hati kerana ‘permohonan ditolak’ dan masih ‘dalam proses’.

Sekiranya anda ingin melakukan semakan keputusan, boleh rujuk artikel yang kami terbitkan 2 hari lepas ini: i-Sinar: Cara Semak Status LULUS/GAGAL Pengeluaran & Jadual Pembayaran


Tetapi, masih ramai lagi yang keliru kerana telah tersilap jumlah pengeluaran semasa menghantar permohonan i-Sinar, ada yang terlebih angka, ada yang terkurang angka.

Justeru pada artikel kali ini Mingguan Kerja akan berkongsi kepada anda bagaimana untuk set semula jumlah permohonan pengeluaran i-Sinar anda.

Artikel kali ini diolah berdasarkan sebuah perkongsian di Facebook oleh pemilik akaun Nur Rabiatul Fatien. Setakat artikel ini diterbitkan, posting beliau telah mendapat 446 Likes dan 7,900 Share.

CARA MUDAH BETULKAN JUMLAH PENGELUARAN I-SINAR


1) Layari i-Akaun KWSP dan Login Ahli

2) Klik yang jari tu tunjuk


iSinar1

3) Klik i-Sinar


iSinar2

4) make sure korang kena isi betul2.. details tu korang tulis sebab2 nk tukar amount..

iSinar3

5) make sure no telefon korang betul.. phone no tu no telefon yg sama.. Jangan sesekali copy paste.. tulis no tu 1 per 1..faham x? 


contoh taip 013456789 kali ke 2 taip juga 013456789..jgn copy.. 

atien copy dia reject.. so korang taip jela.. bukan susah pon 1f92a

*email @ phone call.. better Klik phone call(make sure fon korang ada di tgn 24hours okeyyy) tggu kwsp call1f601

iSinar4

6) ini contoh atien buat.. korang boleh la nk tiru reason atien tu.. hehe lepas siap korang submit. *mohon pilih kelayakan saya (jumlah awk nk Keluarkan) kalau ada 9k taip lah 9000

iSinar5

7) ok bila dh submit.. akan keluar cmni.. ok skrg korang dh setle.. tunggu jela kwsp call @ email (mana korang Klik sblm ni.. kalau korang Klik email kwsp akan email, kalau korang Klik phone call kwsp akan call la.. cmtu)


Semoga ada rezeki kita.. amin 1f932 1f3fb

iSinar6


Kongsikan Artikel Ini