Malaysia Airlines Buka Jawatan Kosong Minima SPM Permohonan Mei – Jun 2019

Kongsikan Artikel Ini

Jawatan%2BKosong%2BMalaysia%2BAirlines

Telegram%2BJawatanKosong11

Permohonan Jawatan Kosong Malaysia Airlines (MAS) Permohonan Mei dan Jun 2019 (tertakluk kepada tarikh tutup setiap jawatan) kepada mereka yang berminat untuk menjawat Permohonan Jawatan Kosong Malaysia Airlines (MAS) Permohonan Mei dan Jun 2019.

Pengambilan jawatan kosong ini telah dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat dengan jawatan kosong ini. Sila pastikan anda baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum apply jawatan kosong ini.

Maklumat Jawatan :
 • Jawatan :
1. Cabin Crew
2. Executive, Human Capital
3. Technical Instructor.E&M – Training
4. Engineer.E&M – NDT
5. Technician, NDT
6. MH PROTÉGÉ
 • Tarikh Tutup : 16 JUN 2019
 • Lokasi : Seluruh Negeri
 • Status Pelantikan  : Tetap / Kontrak
Untuk Memohon, Rujuk Pautan Berwarna Merah di Bawah :


Sila lihat pautan :

1: Malaysia Airlines (MAS)

Langkah Permohonan :

 • 1. Kepada calon yang berminat, anda hendaklah menghantar maklumat permohonan secara terperinci merangkumi resume rasmi anda disertakan pengalaman bekerja yang lepas sekiranya diminta.
 • 2. Syarat-syarat bagi permohonan jawatan kosong ini hendaklah dirujuk di laman web career10.successfactors.com (halaman penuh pengiklanan jawatan).
 • 3. Anda dikehendaki memilih jawatan serta lokasi yang bersesuaian dengan kelulusan anda pada senarai kekosongan jawatan.
 • 4. Anda juga hendaklah menghantar resume yang lengkap pada alamat “Klik Sini” di atas.
Keperluan & Kelayakan Memohon :


Sekiranya anda merupakan calon yang berkelayakan dengan kelulusan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (PMR, SPM, STPM, “A” Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa bagi mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)


Selain itu calon memiliki kelebihan sekiranya mempunyai ciri-ciri berikut :

 • Kemas
 • Berpengetahuan am
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)
Kelebihan :

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain (rujuk iklan permohonan kerja kosong di bawah)
Bagaimana Memohon :
Permohonan kerja kosong terbaru di atas boleh dilakukan secara atas talian. Sila ikuti arahan seperti di bawah.


Klik pada pautan “Apply Sini” di atas dan rujuk pada maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan jawatan tersebut.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlulah mendaftar terlebih dahulu sebelum melakukan pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem.

Pemohon disarankan bagi mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek akan dipanggil temuduga.


Kongsikan Artikel Ini

14 thoughts on “Malaysia Airlines Buka Jawatan Kosong Minima SPM Permohonan Mei – Jun 2019”

 1. Dear Bog Owner,
  My name is Effendy Hamdan, from Human Capital , Malaysia Airlines Berhad. For your info, some of the info are incorrect. Would appreciate if you could remove this post or re-do based on our requirements in our corp website. I am contactable at [email protected] . Thank you.

  Regards,

 2. Hello Mr Effendy, i am very interested in applying where can apply for this position and where can i see the real requirements ?

 3. selamat petang tumpang tanya permohonan untuk cabin crew dah tutup ke?kalau ikut tarikh dalam iklan itu 16hb jun 2019 bru tarikh permohonn d tututp…mcmcna cara nak mohon sy dah create account tpi xboleh isi jawatan kosong sebb xde senarai

 4. saya ada pengalaman tentang Cargo saya dari Airlines Airasia saya nk mohon Malaysia airlines Cargo

 5. Standby fares are suitable if you're flying off-season and a reasonable option if you can wait around until a seat becomes available. High season is a bad time to fly standby because most airlines overbook flights, making it difficult to find a spare seat. thy uçak bileti

Comments are closed.