Jawatan Kosong di Suruhanjaya Koperasi Malaysia 2019 / Minima SPM, SKM, SVM

Kongsikan Artikel Ini

Jawatan%2BKosong%2BSuruhanjaya%2BKoperasi%2BMalaysia

Telegram%2BJawatanKosong11

Jawatan Kosong di Suruhanjaya Koperasi Malaysia 2019 (tertakluk kepada tarikh tutup setiap jawatan) kepada mereka yang berminat untuk menjawat Jawatan Kosong di Suruhanjaya Koperasi Malaysia.

Pengambilan jawatan kosong ini telah dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat dengan jawatan kosong ini. Sila pastikan anda baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum apply jawatan kosong ini.

Maklumat Jawatan :
 • Jawatan :
 1. Pembantu Ehwal Ekonomi
 • Kelayakan Minima : SPM / SKM / SVM
 • Status Pelantikan  : Kontrak
Untuk Memohon, Rujuk Pautan Permohonan di Bawah :

Sila lihat pautan :

Langkah Permohonan :
 • 1. Kepada calon yang berminat, anda hendaklah menghantar maklumat permohonan secara terperinci merangkumi resume rasmi anda disertakan pengalaman bekerja yang lepas sekiranya diminta.
 • 2. Syarat-syarat bagi permohonan jawatan kosong ini hendaklah dirujuk di laman web SKM.gov.my (halaman penuh pengiklanan jawatan).
 • 3. Anda dikehendaki memilih jawatan serta lokasi yang bersesuaian dengan kelulusan anda pada senarai kekosongan jawatan.
 • 4. Anda juga hendaklah menghantar resume yang lengkap pada alamat “Klik Sini” di atas.
Keperluan & Kelayakan Memohon :

Sekiranya anda merupakan calon yang berkelayakan dengan kelulusan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (PMR, SPM, STPM, “A” Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa bagi mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon memiliki kelebihan sekiranya mempunyai ciri-ciri berikut :

 • Kemas
 • Berpengetahuan am
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)
Kelebihan :

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain (rujuk iklan permohonan kerja kosong di bawah)
Bagaimana Memohon :Permohonan kerja kosong terbaru di atas boleh dilakukan secara atas talian. Sila ikuti arahan seperti di bawah.

Klik pada pautan “Apply Sini” di atas dan rujuk pada maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan jawatan tersebut.

Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlulah mendaftar terlebih dahulu sebelum melakukan pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem.

Pemohon disarankan bagi mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek akan dipanggil temuduga.


Kongsikan Artikel Ini

5 thoughts on “Jawatan Kosong di Suruhanjaya Koperasi Malaysia 2019 / Minima SPM, SKM, SVM”

 1. semua tipu dan mengarut iklan ni.hakikat nya pemohon perlukan orang dalam di mana2 jabatan kerajaan dan separa kerajaan untuk menyokong permohonan mereka.buktinya berapa puluh ribu pemohon yg meng update permohonan mereka setiap tahun dlm tempoh melebihi 10 tahun pun tidak ada yg terpangil utk mengisi mana2 jawatan dlm kerajaan dan separa kerajaan tanpa bantuan ahli kluarga dan orang dlm di jabatan2 berkenaan.
  jangan jadikan alasan format atau kekurangan info pemohon sebab para pemohon di luar sini bukanya buta arahan maupun sekadar menegelirukan anda.take this note wahai ketua2 jabatan kerajaan dan separa kerajaan.
  masyarakat luar dah lama perhatikan anda semua.

 2. Artikel2 tentang kosong begini samada dlm FB atau telegram atau diviralkan melalu wsap adalah salah satu strategi pemilik blog utk mendapat read tinggi kerana semakin tinggi read yg dia dpt semakin byk bayaran yg akn dia perolehi dr google. Sbb nya bila kita tekan link utk memohon satu2 jawatan yg dinyatakan tersebut ianya akn terus ke blog yg sekadar artikel tentang kerja yg dinyatakan. Kita yg forward@viral kan mmg lah berniat baik utk sama2 berkongsi dgn keluarga n kwn2 tetapi pemilik blog tersebut sebenar nya mempunyai agenda yg lain. Sepatutnya jk ingin memohon kita terus shj ke laman webs rasmi jabatan@sykt berkenaan shj.

Comments are closed.