"Aiman minta maaf silap salah".. screenshot sedih perbualan penumpang MH2664Sedih, sebak pula admin baca perbualan antara anak dan ayah ini. Allahu. 😭 Si anak merupakan salah seorang penumpang penerbangan MH2664 ke Tawau jam 2.30 petang yang tiba-tiba terjunam dan jatuh dalam keadaan laju.

Bayangkan pesawat yang sedang tenang di udara tiba-tiba terjunam tanpa peringatan awal daripada juruterbang? Hal mendebarkan itu bagaimanapun dilalui oleh penumpang bagi kapal terbang MH2664 yang berlepas pada semalam dari KLIA menuju ke Tawau.Dalam jam 3.30 petang, pesawat terjunam laju gila 

Siapa sangka selepas sekitar 30 minit berlepas, hayat semua anak kapal serta penumpang ibarat berada di hujung tanduk apabila pesawat yang dinaiki telah terjunam pada kelajuan 31,000 kaki ke 24,000 kaki hanya dalam masa 1 saat. Pengguna Facebook bernama Halimah Nasoha tampil mendedahkan pengalaman mendebarkan itu berlaku lagi untuk kali kedua tatkala penerbangan dijangka sudah stabil semula.

Flight tiba-tuba u-turn & berpusing atas Melaka beberapa kali

Mujur kapten pesawat pantas mengawal situasi panik itu lantas selamat mendarat di lokasi. Bagi penumpang bernama Halimah ini, dia sangat bersyukur kerana masih mendapat peluang untuk bernafas dan membuka mata pada hari ini selepas melalui kejadian yang hampir meragut hayatnya.
Percayalah, semua pilot akan buat benda sama…Keselamatan adalah nombor 1

Dalam pada itu, pengguna Twitter aviatorian yang juga merupakan seorang pilot tampil berkongsi penjelasan lanjut tentang insiden berkenaan. Ekoran tindakan juruterbang MH2664 yang dikatakan berpusing di udara Melaka, rupanya ia adalah langkah menghabiskan sisa minyak untuk mencapai berat maksima sebelum turun mendarat.
Kredit: blog Kisah Dunia, facebook TawauKini, twitter @aviatorian86