Dah Boleh Tebus! Cara Mudah Tebus E-Wallet RM50 Kredit Tambahan ePenjana - Mingguan Kerja!

Breaking

Daftar E-mel Untuk Dapatkan Info Jawatan Terkini!

Thursday, July 30, 2020

Dah Boleh Tebus! Cara Mudah Tebus E-Wallet RM50 Kredit Tambahan ePenjana





Kerjaan melalui Belanjawan 2020 telah memperuntukkan sekitar RM450 juta bagi insentif eTunai Rakyat yang kini dikenali sebagai ePenjana.

Melalui program ini, seluruh warganegara Malaysia berumur 18 tahun ke atas dan berpendapatan RM100,000 ke bawah setahun layak untuk menerima RM50 kredit dompet digital atau eWallet.

Sebanyak RM750 juta diperuntukkan bagi perlaksanaan ePenjana yang dijangka memanfaatkan kira-kira 15 juta rakyat.


Download Aplikasi MySejahtera Untuk 'Claim' Duit




Jika dulu anda perlu download eWallet seperti TNG Wallet, Boost atau Grab, kini anda perlu download & install aplikasi MySejahtera baru dapat duit ePenjana.



Untuk mengetahui cara claim kredit RM50 ePenjana, sila rujuk artikel MySejahtera.

Antara dompet digital yang terpilih bagi perlaksanaan program ini ialah Touch n Go eWallet, Boost dan juga GrabPay.


eTunai Rakyat / ePenjana 2020

Sebelum itu, pastikan anda sudah memiliki akaun dompet digital tersebut.

Caranya anda hanya perlu download, daftar dan buat pengesahan IC untuk menggunakannya.

Boost – Android, iOS

  • Download app Boost terlebih dahulu di appstore/googleplay
  • Masukkan butiran yang diperlukan dan ikut arahan selanjutnya.
  • Masukkan invitation / redemption code "fadv0sw"
  • Upgrade kepada Boost Premium.
  • Sahkan atau verify akaun Boost.
  • Dapatkan RM5 cashback jika anda berbelanja RM10 yang pertama.
  • Klik “Get ready to claim e-Tunai” dan ikut arahan yang diberikan.
  • Claim e-kredit RM50 dan lain-lain ganjaran ekslusif bermula 31 Julaii 2020.
Grab – Android, iOS

  • Download app Grab terlebih dahulu appstore/googleplay.
  • Grabpay memang ada didalam app Grab.
  • Aktifkan GrabPay
  • Masukkan nama dan nombor kad pengenalan (IC)
  • Ambil gambar kad pengenalan
  • Tekan hantar. Anda akan terima pengesahan jika semunya dihantar dengan betul
  • Kemudian tekan dan tebus RM50 bermula 31 Julai 2020
  • Selesai! Dah dapat belanja RM50 yang ada dalam eWallet.
Touch ‘n Go eWallet – Android, iOS

Bagi TNG eWallet, sila masukkan kod AN26XQ1UF2 ketika pendaftaran untuk dapat RM10 secara PERCUMA!

Untuk kumpul mata sambil menikmati pelbagai cashback, pastikan anda gunakan kad BigPay bersama eWallet anda.

Caranya mudah sahaja:

STEP 1
Mula-mula install apps *BIGPAY* kat dalam Play Store atau App Store

STEP 2
Lepas tu apply kad BigPay ni guna handfon kita je

STEP 3
Masukkan kod ni 
AN26XQ1UF2 untuk claim *RM10 PERCUMA* dari Air Asia. Tak ambik ni rugi la, siapa nak bagi duit free?

STEP 4
Dah selesai semua, top up RM20 untuk aktifkan kad. Top up ni boleh guna kad kredit or online banking. Dah settle.
*Once activate, dalam account ada RM10(referral code)+RM20 =RM30

STEP 5
Kad tu dia akan pos ke alamat kita, dlm 5 – 7 hari bekerja dah sampai, tak payah bayar apa-apa utk pos. Tunggu je kad sampai kat rumah sambil goyang kaki.

Tak perlu pergi bank, atau pergi mana-mana kaunter untuk nak buat kad ni. Mudah sangat.

No comments:

Post a Comment