KKM Buka 1,407 Jawatan Pembantu Perawatan Kesihatan U11 ~ SRP/PMR/PT3 Layak Memohon - Mingguan Kerja!

Breaking

Daftar E-mel Untuk Dapatkan Info Jawatan Terkini!

Join Channel Telegram @myjawatan

Wednesday, March 25, 2020

KKM Buka 1,407 Jawatan Pembantu Perawatan Kesihatan U11 ~ SRP/PMR/PT3 Layak Memohon




Mohon Segera Jawatan Kosong Terkini Ditawarkan di Kementerian Kesihatan (tertakluk kepada tarikh tutup setiap jawatan) kepada mereka yang berminat untuk menjawat jawatan kosong terkini yang dipaparkan dihalaman Mingguan Kerja.

Pengambilan jawatan kosong ini telah dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat dengan jawatan kosong tertera. Sila pastikan anda baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum mengemukakan permohonan jawatan kosong ini.

Maklumat Jawatan :
  1. Pembantu Perawatan Kesihatan U11
  2. Kekosongan = 407
  3. Simpanan = 1000
--------------------------------------------------------

Kelayakan Minima : SRP / PMR / PT3
    • Lokasi : Seluruh Negara
      • Tarikh Tutup : 1 April 2020 (Jam 11.59 Malam)
        Untuk Memohon, Rujuk Pautan di Bawah :


        • 2. Sekiranya diperlukan, pemohon yang belum mendaftar akaun hendaklah mendaftar akaun terlebih dahulu sebelum melakukan sebarang permohonan jawatan.
        • 3. Pemohon haruslah mengisi maklumat lengkap diri serta memastikan untuk memuat naik resume pemohon yang terkini serta dokumen berkaitan.
        • 4. Tarikh tutup permohonan ini adalah pada 1 April 2020 (Jam 11.59 Malam).
        • 5. Hanya calon yang berkelayakan sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga dan permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh tiga (3) bulan dianggap tidak berjaya.
        • 6. Untuk maklumat lanjut & syarat-syarat kelayakan jawatan ini, sila klik pada pautan berikut : KLIK SINI

          Keperluan & Kelayakan Memohon :


          Sekiranya anda merupakan calon yang berkelayakan dengan kelulusan minima SRP / PMR / PT3 atau Kelayakan lain yang diiktiraf adalah di pelawa bagi mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

          Selain itu calon memiliki kelebihan sekiranya mempunyai ciri-ciri berikut :
          • Kemas
          • Berpengetahuan am
          • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)
          Kelebihan :
          • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
          • Cuti Tahunan
          • Cuti Sakit dan lain-lain (rujuk iklan permohonan kerja kosong di bawah)
          Bagaimana Memohon :

          Permohonan kerja kosong terbaru di atas boleh dilakukan secara atas talian. Sila ikuti arahan seperti di bawah.

          Klik pada pautan “KLIK DI SINI” di atas dan rujuk pada maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan jawatan tersebut.

          Bagi permohonan kali pertama, pemohon perlulah mendaftar terlebih dahulu (sekiranya diperlukan) sebelum melakukan pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem.

          Pemohon disarankan bagi mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenaraikan pendek akan dipanggil temuduga.

          12 comments:

          1. Lama mana dah isi SPA haram xpanggil . Kalau nk guna sangat please la ambik saya . Simpanan pun xpa . Janji dapat bantu hampaaa smua .

            ReplyDelete
          2. Mcm mana nak mntak ni online2 ni x pandai maklumla buta it

            ReplyDelete
          3. Sya nak cuba daftar online tapi x reti

            ReplyDelete
          4. Mcm mn nk isi online xpandai lah

            ReplyDelete
          5. Blh tnya..klw pelajar spm blh join ka

            ReplyDelete
          6. Boleh tahu bagaimana nk masuk id kalau kata laluan lupa.. Saya cuba byk kali tapi tapi jawapan sistem dlm masalah sila cuba sebentar lagi..

            ReplyDelete
          7. spa please buat borang online yang mudahkan pengguna dan tak perlu nak masuk id berkali-kali tapi tak boleh pon bukak website and apply kerja. tq.

            ReplyDelete
          8. saya dah apply isi tapi tak melepasi syarat. kelayakan PMR 5B2C pun tak lepas. mungkin jawatan ni memerlukan sekurang2 nya PMR 8A kot. tak paham aku.

            ReplyDelete
          9. Spa 8 ada 20 soalan matematik sila jawab dalam masa 30 minit ...dia akan dapat kalau ikut negeri ko lahir

            ReplyDelete